Χειμερινές δραστηριότητες στην Κύπρο

Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε το χειμώνα και αναζητάτε τον επόμενο προορισμό σας, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε την Κύπρο. Είναι μια πανέμορφη χώρα την οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Όμως, ο χειμώνας είναι μια ιδιαίτερη εποχή για την Κύπρο και ενδείκνυται για πολλές δραστηριότητες. Με σωστή στρατηγική και απλές κινήσεις μπορείτε να κερδίσετε μερικά χρήματα σε ένα online καζίνο και να πραγματοποιήσετε το επόμενο ταξίδι σας στην Κύπρο.

Δείτε παρακάτω ορισμένες δραστηριότητες που σας προτείνουμε για την παραμονή σας στο όμορφο νησί της Αφροδίτης.

1. Πηγαίνετε για σκι

Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας την Κύπρο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ηλιόλουστα νησιά της Μεσογείου, το οποίο μπορούμε να επισκεφτούμε για να κολυμπήσουμε και να χαρούμε τον ήλιο. Όμως, η Κύπρος διαθέτει αρκετές χιονοδρομικές πίστες που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ.
Ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας βρίσκονται στο όρος Τρόοδος και διαθέτει πίστες τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους. Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και καταστήματα για να χαλαρώσετε κατά τις χειμερινές διακοπές σας.

2. Απολαύστε την πλούσια γαστρονομία

Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείτε την Κύπρο και να μην απολαύσετε τα χαρακτηριστικά πιάτα της που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Στην Κύπρο θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες με εκπληκτικό φαγητό όπως οι σεφταλιές, τα κουνέπια, τα αφέλια, αλλά και φυσικά το χαλούμι.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Κύπριοι συνηθίζουν να συνοδεύουν το φαγητό τους με τη ζιβανία, ένα τοπικό παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό που μοιάζει με την ελληνική ρακή, καθώς προέρχεται επίσης από στέμφυλα.

3. Ενοικιάστε ένα ποδήλατο για εξορμήσεις στη φύση

Αν σας αρέσουν οι επισκέψεις στη φύση, τότε η Κύπρος θα σας ενθουσιάσει με τα μοναδικά της τοπία. Καθώς το κλίμα της Κύπρου είναι σχετικά ήπιο, ακόμα και τη χειμερινή περίοδο μπορείτε να απολαύσετε μια εξόρμηση στη φύση. Ο κατάλληλος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι ενοικιάζοντας ένα ποδήλατο (αν δεν έχετε δικό σας). 

Είτε είστε αρχάριος ποδηλάτης είτε πιο έμπειρος, σίγουρα θα βρείτε μια διαδρομή που να ταιριάζει στις δυνατότητές σας. Αν βρίσκεστε στη Λευκωσία, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, στο οποίο θα βρείτε ένα ειδικά φτιαγμένο μονοπάτι. Εναλλακτικά, αν βρίσκεστε στη Λάρνακα μπορείτε να κάνετε τον γύρο της Λάρνακας με το ποδήλατό σας.

4. Επισκεφτείτε ένα θεματικό πάρκο

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν για την Κύπρο είναι ότι διαθέτει πολλά θεματικά πάρκα, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε καλύτερα το νησί. Ένα από τα πιο σπουδαία πάρκα, είναι το Πάρκο Γλυπτικής Πετραίον, το οποίο βρίσκεται στη Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο χωριό Μαζωτός.

Το πάρκο αυτό αποτελείται από μια υπαίθρια έκθεση γλυπτικής, ενώ μπορείτε επίσης να θαυμάσετε τους όμορφους κήπους με διάφορα είδη φυτών, όπως κάκτοι αλλά και ανθοφόρα φυτά. 

Όποια δραστηριότητα και αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε στην Κύπρο, μην αμελήσετε να έρθετε σε επαφή με τους ντόπιους, για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του νησιού αλλά και για τον τρόπο ζωής τους. Σίγουρα η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Χειμερινές δραστηριότητες στην Κύπρο photos: 
Πηγαίνετε για σκι
Πηγαίνετε για σκι